Aan lager wal

by Osewoudt

supported by
Kenneth Cassar
Kenneth Cassar thumbnail
Kenneth Cassar I love this Neofolk band and have their debut album. This track is not on the album.
/
  • Streaming + Download

     

about

''Aan lager wal'' vertelt het verhaal over het epische en roemruchte bestaan van kapitein Hartmut Schwartz. Een van origine geboren Oostenrijker van middelbare leeftijd.

In zijn wisselvallige gedachtegangen heeft hij soms het roer van een machtig schip in handen. In werkelijkheid is hij sinds 1983 de bestuurder van een veerpont over de Maas en is hij verslaafd aan verdovende middelen en drank die hij heimelijk voor twijfelachtige (maar in zijn ogen goed betalende) schimmen in de mist de rivier over smokkelt.

Bij vlagen soms... Als de mist in zijn hoofd optrekt, verschijnt zijn ware onverschillige gedaante in de scheerspiegel die hij eigenlijk meer gebruikt als buitenspiegel dan voor het scheren van zijn geleefde gelaat.

Zich bewust van zijn hoedanigheid, talloze opmerkingen over zijn kansloze bestaan, goedbedoelde adviezen over de verslechterde gang van zaken aan boord de afgelopen jaren en de mogelijkheid van een vroegtijdige dood stemmen hem vastberaden bewapend met twee zilverlingen op zak de overtocht naar het hiernamaals aan te gaan...

credits

released April 6, 2012

tags

license

all rights reserved

about

Osewoudt Rotterdam, Netherlands

Official Osewoudt Bandcamp

shows

contact / help

Contact Osewoudt

Streaming and
Download help